0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Kış güneşine  aldanmayın  mevsim hala kış... 

Geçen hafta küresel piyasalar, petrol fiyatlarının yükselmesiyle geçici bir dinlenme, nefes alma moduna girdi. Bunu kış mevsimindeki 'yalancı güneş'e benzetebilirsiniz. Petrol fiyatları tepki alımlarıyla her nekadar 36 dolar bandına kadar yükselmiş olsa da yön tekrar aşağı yönlü olmaya devam edebilir. Petrol oyunlarıyla ders vermeye çalışan küresel güçler bu oyunun içine İran'ı da dahil etti. Suudi Arabistan'ı ve İran'ı karşı karşı getirme çabası sadece Petrol fiyatlarında REKABET istemiyorlar beraberinde MEZHEP SAVAŞI istiyorlar. Yani petrol rekabeti de işlerine geliyor, mezhep savaşı da. 
Ortadoğu'da bu savaş senaryoları sürerken, Çin belirsizliği devam ederken, Rusya hava sahalarımızı ihlal etmeye devam ederken, Suriye'nin yeni haritası çizilmeden siz hala piyasalarda bahar havası mı bekliyorsunuz? 

Dünya ekonomileri zaten belirsizlik nedeniyle daralıyor. İç piyasalar bundan sebeb halen açılmadı ancak bahar ayı ile birlikte hepsi telafi olacak. 
Şimdi biz iç piyasalardaki bu dalgalanmalardan kendimizi nasıl koruruz buna odaklanalım... 

BİST: 

73.481 kapanış rakamımız, iki haftadır 73,500-74,500 direç noktamız olduğunu belirtmiştim ve buraların da satış fırsatı olacağını. Benim beklentim yine aşağı yönlü yani satış için uygun yerler olduğunu düşünüyorum. Belirsizlikler ortadan kalkmadıkça dalga boyu genişler. Günlük kapanışlar yüzde 1-2 eksi yüzde 1-2 artı yönünde olabilir, yön arayışından yorulan borsa belli bir noktadan sonra yeni pozisyonlar için dip arayışı içine girebilir ki bu seviye 70 bin desteğinin kırılmasıyla başlar. 

DOLAR: 

2.92 den başlayan yükseliş trendi 3.07 bandına kadar soluksuz yükseldiğinde geçen haftaki yazımda sert bir düzeltme hareketi gelebileceğinden bahsetmiştim. Geçen hafta 2.95 bandına kadar sert düşen kur bir düzeltme hareketi ve kar satışıydı. İyi bir alım fırsatı olacağını sanıyorum, petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketi doları iç piyasalarda tekrar 3.00 TL bandının üzerine taşıyabilir. 

Dolar kurunu yükseltecek çok senaryo var ama bugünlerde en iyi bahane emtia fiyatlarındaki düşüşler. Belki yakın bir zamanda bunun adı RUSYA olabilir. Takip edeceğim ilk direnç noktası 3.00 TL bandı olacaktır. 

EURO: 

3.20 kapanış fiyatı,iç piyasalarda dolarla beraber hareket ediyor beraber düşüp beraber çıkıyor. Parite 1.08 sürekli tutunma çabası içinde. Ancak nafile. Avrupa üzmeye devam edecek. İç piyasalarda Euro-TL için bunu söyleyemeyiz içerde hedef 3.40 seviyesi, ilk direnç seviyesi 3.30 burada kalıcı olabilecek mi takip edeceğim. 

ALTIN: 

Küresel piyasa oyuncuları dolar karşılığında zaten alacağını aldı, satmak için fırsat bekliyorlardı.1. dalga kar satışlarını 109 TL başatıp 105.50 TL de sonlandırdılar. Ons 1.120 direnci kırılmazsa yön tekrar aşağı yönlü olabilir. Benim takip edeceğim destek noktası 1.080 Ons. Kısa vadeli yükseliş tekrar devam edebilir. Gram Altın-TL tekrar yükselişlerini 110 direncine kadar devam ettirmesini bekliyorum. Yani yeni hafta yeni yükselişler demek. Ancak asıl 2.dalga kar satışları buradan başlaması muhtemel olabilir ki benim takip edeceğim dip maliyeti olan 102 TL desteği olacaktır. Gram Altın-TL fiyatı iç piyasalarda destek seviyeleri gün geçtikçe yükseliyor, önceden 97 dip görülürken şimdi 102 dip okunuyor. 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX